تابناک فارس به نقل از صدا و سیما: این حلوا، همان طور که از نام آن بر میآید، منسوب به مسقط، یکی از شهرهای قدیمی عمّان است، که تجُّار لارستانی در رفت و آمدهای تجاری به مسقط طرز پخت آن را فراگرفته اند. البته مسقطی لاری به مرور زمان رنگ و طعم مستقلی پیدا کرد و دیگر شباهتی بین آن و مسقطی عمانی وجود ندارد.
قریب به ۱۵۰ سال است که این حلوا بهترین سوغاتی لار محسوب میشود و کام مسافران را شیرین می کند.
مسقطی ترکیبی از آرد، شکر، نشاسته، روغن، انواع مغزها و رنگهای گیاهی است و بسیار خوشمزه و مقوّی است.
مسقطی لاری اکنون یکی از کالاهای صادراتی این شهر است و با طعم های و بستهبندیهای مختلف و زیبا به مشتریان عرضه میشود.
۱۵ کارگاه سنتی و صنعتی تولید مسقطی با اشتغالزایی بیش از ۱۰۰ نفر در شهر لار فعالیت میکنند که در این کارگاهها روزانه حدود ۵۰ تن انواع مسقطی تولید و روانه بازارهای داخلی و خارجی میشود.
حلوا مسقطی لار و فرآیند تهیه، پخت و تولید آن تیرماه ۱۳۹۸در فهرست میراث ناملموس کشور به شماره ۲۰۰۳ ثبت شده است.